Német szaknyelv 2. BTV1102

NAPPALI TAGOZAT

Oktató: Véghseőné Cseh Erzsébet

 

Tantárgyi tematika és félévi követelményrendszer

  1. hét: Élelmiszeripari és vendéglátóipari kiállítások
  2. hét: Kereskedelmi egységek, vásárlás
  3. hét: Idegenvezetés, városnézés
  4. hét: Szakmai kapcsolatok; cserelátogatások
  5. hét: Magyarországi úticélok I. Budapest és környéke
  6. hét: Magyarországi úticélok II. Dunántúli turisztikai célpontok
  7. hét: Magyarországi úticélok III. Tiszántúli turisztikai célpontok
  8. hét: Félévközi zárthelyi dolgozat írása
  9. hét: Gasztronómiai turizmus
  10. hét: Étkezés étteremben
  11. hét: Fürdőturizmus
  12. hét: Hazai és külföldi szakmai gyakorlatok tapasztalatai
  13. hét: Egyéni feladatok beszámolói
  14. Félévzáró zárthelyi dolgozat írása

 

A foglalkozásokon történő részvétel:

A gyakorlati foglalkozásokon a részvétel kötelező. A félévi hiányzás megengedhető mértéke teljes idejű képzésben a tantárgy heti kontaktóraszámának háromszorosa. Ennek túllépése esetén a félév nem értékelhető (TVSz 8.§ 1.).

 

Félévi követelmény: gyakorlati jegy

 

Az értékelés módja, ütemezése: 2 zárthelyi dolgozat

 

A félévközi ellenőrzések követelményei:

A félév során a 8. héten és a 14. héten zárthelyi dolgozat lesz. Házi feladatok beadása, ellenőrzése, a hibák megbeszélése folyamatos a félév során.

 

Az érdemjegy kialakításának módja:

A félévi gyakorlati jegyet a zárthelyi dolgozat érdemjegyeinek számtani átlaga határozza meg. Amennyiben a zárthelyi dolgozatok átlaga elégtelen minősítésű, szóbeli vizsga lehetőségét is biztosítjuk. Ennek elégtelen minősítése estén a félév elégtelen gyakorlati jeggyel zárul. Elégtelen gyakorlati jegy javítása a Tanulmányi és vizsgaszabályzat szerint lehetséges.

 

2022.09.05.