Német szaknyelv 3. BTV1205L

LEVELEZŐ TAGOZAT

 

Oktató: Dr. Kiss Kálmán

 

Tantárgyi tematika és félévi követelményrendszer

 

Féléves tematika:

 

Témák

Fejlesztendő idegen nyelvi kompetenciák

 

  • Gasztronómia a 3. évezredben: hagyomány és innováció
  • Turisztikai és vend églátóipari kitörési pontok a hátrányos helyezetű térségekben
  • A nemzetközi turizmus trendjei
  • Egyéni feladatok beszámolói
  • Zárthelyi dolgozat

 

Beszédkészség és írásbeli kompetenciák fejlesztése a szakterület lexikájának elsajátítása által.

Olvasott és hallott szöveg értése, elektronikusan elérhető szövegek és videofelvételek feldolgozása.

Íráskészség fejlesztése

önállóan szerkesztett anyagok által, a beszédkészség fejlesztése a szakterület szókincsének elsajátításával.

 

A tananyagfeldolgozás módja: egyéni felkészülés

 

Félévi követelmény: gyakorlati jegy

 

Az értékelés módja, ütemezése: Félév végi zárthelyi dolgozat.

 

Az érdemjegy kialakításának módja:

A félévi gyakorlati jegyet a zárthelyi dolgozat érdemjegye határozza meg. Amennyiben a zárthelyi dolgozat elégtelen minősítésű, a félév elégtelen gyakorlati jeggyel zárul. Elégtelen gyakorlati jegy javítása a Tanulmányi és vizsgaszabályzat szerint lehetséges.

 

 

2022.09.05.